Over

Joost Stolker

Yonda Poslavsky

Joost Stolker

Joost (Jan) is geboren in 1965 onder de rook van Amsterdam waar hij naar school gaat en Geneeskunde studeert. Zijn opleiding tot psychiater volgt hij in het Radboudziekenhuis. Na een lange periode van promoveren en carrière maken zoekt hij meer balans in zijn leven. De liefde drijft hem naar Utrecht en later naar Baarn waar hij Willem vindt. Samen wonen ze in een oude boerderij vlakbij Zaltbommel. De sportschool verruilt hij voor de zolder thuis.

Zijn werk met mensen met complexe psychische problemen boeit hem mateloos. Zo kwam hij jaren geleden psycholoog Yonda Poslavsky tegen. En belanden ze in Trauma Centrum Nederland. Met haar is samenwerken onverwacht en leuk. Een podcast is onvermijdelijk.

Yonda Poslavsky

Yonda is in 1968 geboren in Utrecht. Ze gaat in Bilthoven naar school en studeert psychologie in Utrecht. Yonda doet op verschillende plekken ervaring op als psycholoog, waarbij al snel haar belangrijkste focus de behandeling van psychotrauma en ptss wordt. Omdat zij vanuit meer invalshoeken met cliënten wil kunnen werken doet zij een opleiding creatieve therapie.

Yonda is getrouwd met Peter en samen hebben zij twee kinderen. In haar vrije tijd schildert zij, maakt collages en leest veel.

Als zij Joost tegenkomt in het werk ontstaan er al snel mooie gesprekken en spannende ideeën. Yonda vindt in Joost een maatje dat net zo gedreven is als zij, om de zorg voor cliënten met complexe problematiek beter en vooral persoonsgerichter te maken.